Crkva Sveti Nikola se nalazi u gradu Phoenix, Arizoni i osnovana je daleke 1964 godine. Parohiju danas sačinjavaju oko tri stotine (300) porodica. Crkva Sv. Nikola, Phoenix, Arizona je non-profit organizacija i ima 501c status.

Naša crkva slavi mladog Svetog Nikolu, zaštitnika putnika, moreplovaca, dece. Sveti Nikola je najčešča crkvena slava.

Sveti Nikola se slavi – 6. decembra po starom a 19. decembra po novom kalendaru, na dan kada je 343. godine taj svetitelj preminuo.

Mladi Sveti Nikola se slavi i 22. maja, u znak sećanja na dan kada su njegove mosti 1096. godine prenete iz mirja u Likiji u tada pravoslavni Bari, u Italiji, i položene u crkvu Svetoga Jovana preteče, koja je ubrzo postala stecište hodočasnika.

Sveštenik crkve je Prota Stanislav Durić.

Pozivamo vas da nam se pridružite na liturgiji, koja se održava u 10:00 a.m. svake nedelje i na velike praznike. Naša crkva je otvorena za sve i svi dobri ljudi su dobrodošli.

Parohija Crkve Sveti Nikola, Phoenix, Arizona
Prota Stanislav Durić, telefon: (602) 323-7807

Odbor

Predsednik – Božo Šestić
Podpredsednik – Momčilo Krstić, Neda Marilović
Sekretar – Ljiljana Kojić, Snežana Malinović
Računovodja – Rados Gluščević
Blagajnik – Olja Marilović
Članovi Odbora – Dušan Obradović, Sreto Ubiparipović, Siniša Rajak

Starateljstvo

Za sve clanove parohije je poželjno da ispune Molbu za Starateljstvo, to jest upisnicu za članstvo u parohiju, svake godine (u slucaju promene adrese) i da koriste koverte za donacije koje se mogu uzeti u crkvi.

Molimo vas da ispunjene molbe dostavite crkvi.

Uz pomoć Molbi za Starateljstvo, crkva moze da sazna koliko i kako ste u mogučnosti da sudulejete u životu i radu crkve.

Odbor crkve Sveti Nikola predlaze svim članovima da novčana donacija bude minimalni iznos od $10.00 mesećno ili $120.00 godišnje.

Za upis kontaktirajte

Prota Stanislav Durić, telefon: (602) 323-7807